1. Martine en Bart

  October 15, 2016 by saharatouring

  Martine Horemans

   

  Beste Bobo

  ¬†Ondertussen zijn we een paar daagjes in¬†(het koude)¬†Belgi√ę en genieten nog na van het leuke en warme Marokko.
  Marrakesh was me het meest tegengevallen… dus ik ben superblij dat ik voor het schitterende zuiden heb gekozen.
  Graag wilde ik jullie bedanken voor de superreis die we mochten meemaken dankzij jullie en¬†voor de leuke en heel fijne gidsen die je met ons had meegestuurd.¬†Voor beide heb ik alleen maar lof…
  Sa√Įd is een ongelofelijke gast: superslim, supertaalvaardig, geestig, grappig. Een geweldige leider, met als het moet/kan attent, geduldig, en … speels.
  Ik denk dat wij niet de trekking hadden zoals voorspeld, maar wij zijn wel super tevreden over de route die hij voor ons had uitgestippeld. De opbouw was prachtig, het was niet tè gemakkelijk, maar zeker ook niet tè moeilijk en we hebben een keileuke tocht achter de rug. Veel gezien èn geleerd, elke vraag die we hadden werd beantwoord (met hopelijk een juist antwoord ;-) )
  Als ik punten zou geven zou dit een 12/10 zijn.
  Iaich was een beetje minder. Hij is niet zo taalvaardig in het Engels, maar behielp zich wel hèèl goed. Op het grappige af soms.
  Hij is altijd h√®√®l behulpzaam geweest en hem kon je ook alles vragen. En hij is natuurlijk ook een kei in het rondrijden met de 4×4. Bij hem heb ik echter 2 kleine opmerkingen, nml rijden en bellen tegelijk…¬†(maar dat is typisch Marokkaans veronderstel ik),¬†en hij peutert veel in zijn neus. Dus voor hem een 9,5/10!
  Mijn man en ik vonden het rondtrekken met de 4×4 ook een beetje minder omdat je h√®√®l v√®√®l in de auto zit en wel rondkijkt, maar zelf weinig onderneemt. De woestijn had voor mij langer mogen duren… ev 2 dagen…
  Bij de trekking hadden we dan weer chance met de 2 andere belgen waarmee het enorm klikte en dat maakte het natuurlijk ook wel veel leuker dan voorzien.
  Nogmaals mijn hartelijkste dank voor de geweldige reis! En ik wens jullie alle succes en liefde toe!!!
  Groetjes Bart en Martine

 2. Van Agadir naar de woestijn en terug

  April 29, 2016 by saharatouring

  nathalie

  Familie Moons (Ben, Sophie, Marc & Nathalie)
   
  Mijn man en ik waren al een paar keer kort afgereisd naar Marokko, maar deze keer wilden we graag op rondreis met de kinderen.
  We wilden meer een reis op maat, met dank aan Tine van Saharatouring om onze toer die we voorgesteld hadden, verder uit te werken. Het was TOP !
   
  De beste ervaring was ons verblijf in het tentenkamp (2 nachten),  ongelooflijk wat ze daar op je bord toveren én we werden daar ook heel warm onthaald.
  Een heel bijzondere ervaring … de stilte van de woestijn en de wondermooie sterrenhemel ! 
   
  Een dikke pluim ook voor Yaiesh, onze privé chauffeur, die met z’n humor snel de kinderharten had veroverd.

   


 3. travel blog: Wanderer’s blues

  April 19, 2016 by saharatouring

   

  Marijke Vermeulen Marijke Vermeulen1

  Jeroen en Marijke hebben een mooie tocht gemaakt doorheen het Atlasgebergte. Wie meer wil lezen kan terecht op hun toffe blog: http://www.wanderersblues.be/marokko-en-het-atlasgebergte-imlil-ouaneseka/
  Mooie beschrijvingen met professionele foto’s doen je zin krijgen om dit ruige, maar vriendelijke gebergte te bezoeken.
  Hartelijk dank Marijke en Jeroen.


 4. Jaro, Jobe, Anneke en Geert

  April 17, 2016 by saharatouring
  IMG_5515 (Medium)   IMG_6388 (Medium)
  Hallo Tine,

  1 week na onze terugkomst¬†in Belgi√ę, dromen we, ondanks de dagelijkse drukte van gaan werken, kinderen en huishouden, nog steeds na van onze fantastische avontuurlijke reis door Marokko. Al de hele week is de reis “het gespreksonderwerp” tijdens het eten, ook bij de kinderen!

  We willen jou en Bobo daarvoor bedanken en ook feliciteren! De reis voldeed perfect aan onze verwachtingen, of heeft ze zelfs overtroffen. We zijn op plaatsen geweest waar we nog nooit tevoren geweest waren. Het bruisende Marrakech gaf ons de eerste dag dadelijk een heleboel (positieve) indrukken te verwerken. De bergen daarna waren een perfecte omgeving om tot rust te komen en te genieten van de natuur, en ons te verbazen hoe snel, uitgebreid én lekker de kok(s) met beperkte middelen een maal kunnen klaarmaken.

  De manier waarop Said, Hicham en de anderen met onze kinderen omgingen was hartverwarmend.

  We snappen nu ook wel dat je “je hart” verloren bent in Marokko!!! Wij ook stiekem wel een beetje… Deze reis heeft ons beeld over “de Marokkanen” toch heel wat bijgesteld, ook al zijn we absoluut niet racistisch ingesteld. Ze zijn zo hartelijk, vriendelijk en gastvrij… heel wat anders dan het beeld dat er hier in Belgi√ę over heerst…

  Groetjes van ons allen en misschien wel tot een volgende keer!
  Anneke en Geert
  Jaro en Jobe


 5. prachtige foto’s van Koen en Kaat

  by saharatouring

  _MG_3558

  _MG_4241

  Dit zijn twee van de vele prachtige foto’s van Koen en Kaat. Ze hebben prachtige plaatjes doorgestuurd van hun trektocht door de woestijn.
  Mooie kleurschakeringen en de rustige uitstraling die eigen is aan de woestijn. Ook de auberge Bono is mooi in beeld gebracht op vraag van Bobo!
  Hartelijk dank om ze op te sturen, we zullen ze zeker nog gebruiken!

   Email: saharatouring @ hotmail.com
gsm Bobo: 00212 (0) 667 237 860 --- 00212 (0) 656 563 385