Nederlands (NL)   English (EN)   francais (FR)

Aanbieding: 'Sahara'


 • Algemene info
 • Van half september tot en met mei organiseren we avontuurlijke trekkings door de Sahara. Met vrienden of familie verken je de woestijn met gidsen , kok en dromedarissen. Je zal zien dat de woestijn meer is dan zand. Per dag wandel je ongeveer 4 tot 6 uur door verschillende landschappen. Kom typische Saharadieren tegen zoals de zandvis, woestijnvos, konijntjes, gazellen en kuddes dromedarissen. In de vooravond worden de nomadententen opgezet en terwijl je geniet van de zonsondergang op één van de duinen, maakt de kok een 3-gangenmenu voor je klaar! Je sluit de avond af met kampvuur, muziek en duizenden sterren.

 • Bereikbaarheid
 • Je kan Mhamid bereiken met een 4x4 en privéchauffeur, een gehuurde auto of de lokale bus.

 • Prijzen: voorbeeldtarieven
 • De woestijn in een quicky: 2-dagen/ 1 nacht
  Heb je niet veel tijd, maar wil je toch eens de ervaring meemaken om te trekken zoals de echte nomaden? Dan nemen we je mee naar de Joodse duinen waar u in een vaste bivak kan overnachten. We kennen natuurlijk ook nog andere mooie plekjes die je kan ontdekken in 2 dagen en 1 nacht.

  Woestijnverkenning: 3-dagen/3nachten
  In 3 dagen trek je naar de grote Erg Chegaga duinen (250m) of naar Erg Smar. De plaats waar Bobo geboren is. De terugkeer naar de bewoonde wereld wordt met de 4x4 afgelegd.

  Nomadentrekking: 5-dagen/ 5 nachten of 6-dagen/6 nachten
  Deze trekking is een echte aanrader! Je komt langs magnifieke plaatsen zoals Sidi Naji waar de sjamaan huisde en de jaarlijkse nomadensoek gehouden werd. Ook kom je langs de huilende duinen van Izdihar (200m). Verhalen worden verteld dat onder de grote duinen een kasbah schuilt. Daarna steek je de Draa-rivier over en kom je langs de geboorteplaats van Bobo. Zoek fossielen in de steenwoestijn. In 5 of 6 dagen kan je het echte nomadenleven proeven en de tijd vergeten…

  Touaregtrek: 7-daagse en meer
  Als je meer tijd hebt, kan je ook nog meer genieten van de woestijn en een combinatie maken met een trekking langs de Draavallei… U heeft tijd om vele plaatsen te ontdekken. Sidi Naji, Izdihar, Erg Smar, Bougarn, Lak Iriki. Ook is er de mogelijkheid om langs de andere kant van de Erg Chegaga duinen te stappen. Dit is een niemandsland met alleen grote duinen en dus ook een onvergetelijke ervaring.

  4x4-reis
  Ben je geen wandelaar? Dan kan je steeds de Sahara in met 4x4. Uw chauffeur neemt u mee naar de mooiste plekjes en de avond kan je afsluiten aan de grote Erg Chegaga duinen met die magnifieke zonsondergang.

 • Reacties
 • Josette Thouly:

  "Pour la 2ème fois, nous confions l'organisation de notre séjour dans le désert à Boubou. Nous commençons par 3 jours de trekking dans le désert avec Yayha et notre Youssef aux "petits soins" pour nous (des repas en plein désert dignes d'un grand restaurant). Sérénité, calme, détente et beaux paysages. Puis nous continuons en 4X4 avec Lachen à travers des paysages magnifiques, toujours accompagnés de sa gentillesse et les endroits de repos sont parfaitement bien choisis par Boubou. Tout est fait pour notre bien être : bon accueil, authenticité et dépaysement garantis. Merci encore à tous, nous reviendrons c'est sûr !" "

  Joke Haegemans en Sofie Duerinck:

  "Midden februari trokken Sofie en ik richting Marokko. Onder ons 2 en niet goed voorbereid om 5 dagen te gaan stappen… We gingen 5 dagen de woestijn in, met 2 gidsen en 2 dromedarissen die materiaal droegen. In de voor- en namiddag wandelden we verscheidene kilometers in verschillende prachtige landschappen. Smiddags en savonds kregen we een meerderesterren opvang! Er werd een tent opgezet die diende als keuken, eethoek en living.
  De gidsen waren heel creatief met ingrediënten zodat we verschillende overheerlijke gerechten kregen voorgeschoteld. Dit alles opgediend op een ondergrond die helemaal bedekt was met kleurrijke tapijten; in het kaarslicht en met de woestijn op de achtergrond. De prachtige sterrenhemel niet te vergeten! Avonden met kaartspelen, raadsels, muziek, kampvuur stonden op het programma.
  Na deze heerlijke 5 daagse werden we bij Tine ontvangen; Toch even aanpassen dat er nog andere mensen op de wereld zijn… In de woestijn waren we precies helemaal alleen;wat echt rust bracht!
  Twijfel dus niet en plan een trip bij Tine en Bobo! Het enige nadeel is dat je nadien thuis wat heimwee hebt naar die heerlijke woestijn! Maar niet getreurd, het jaar nadien ga je toch gewoon terug? De woestijn is groot genoeg! Pain de sable, de woestijntoilet, zonsop- en ondergang…Aan jou om het allemaal te ontdekken!

  En tot slot een vaak terugkomende leuze zodat de cirkel rond is: rire avant mourir!"

  Anoniem:

  "Wat te zeggen van zo’n reis? Het is bijna onmogelijk te beschrijven wat we beleefd hebben in een paradijs tussen de Berbers. Begeleiders en geniale vrienden. Het is een gehele andere wereld, cultureel en fysiek voel je het ook… al wandelend door de duinen en de dromedarissen volgen met onze nomadensjaal op ons hoofd als een echte Touareg. Dan nog een ritje met de 4x4 als Bobo door de duinen racet. Een toffe voetbalmatch Marokko/België. Een klein stressmomentje als we dachten een kameel kwijt te zijn en voila! We hebben alle ingrediënten voor een superreis! Dank je wel!"

 
 

Email: saharatouring @ hotmail.com
gsm Bobo: 00212 (0) 667 237 860 --- 00212 (0) 656 563 385