Nederlands (NL)   English (EN)   francais (FR)

Aanbieding: 'Dagtrips'


 • Algemene info
 • Dagtrips, vertrekkende van Marrakech.

 • Uitstappen
 • Ouzoudwatervallen
  In elke marokkaanse brochure komen de Ouzoud watervallen aan bod. Ze zijn gelegen in het Atlasgebergte,150km van Marrrakech (3 uur rijden met de auto). Op het hoogste punt zie je het water een eindeloze110m naar beneden vallen. Dit is een adembenemend panorama! De Ouzoud watervallen worden door vele Marokkanen bezocht in de zomer om koelte te zoeken. Beneden is er een klein meertje waar men kan zwemmen en een overzet kan maken met een bootje. Er zijn vele kleine eetrestaurantjes met de typische Marokkaanse gerechten. Het is een paradijs voor verschillende soorten vogels en makaak-apen. Vele bezoekers kunnen zich deze ervaring niet voorstellen. Laten we zeggen: Het is een verfrissende verrassing!

  Ouarzazate
  Een trip van Marrakech tot Ouarzazate neemt een dag in beslag (200km). We cruisen door het Atlasgebergte langs de kleine berberdorpjes tot het hoogste punt Tizi-n-Tichka (2260m). Halfweg bereik je het dorpje Taddert, waar elke Marrokaanse bestuurder stopt om een lekkere tajine of een vers stuk vlees te smullen. Daarna dalen we af tot in Ouarzazate langs de Telouetvallei. In Ouarzazate kan je een bezoek brengen aan de Ksar Ait Benhaddou, Dit is UNESCO beschermd gebied uit de 11de eeuw. Vele filmmakers werden hierdoor geïnspireerd en films zoals The Gladiator en Lawrence of Arabia werden hier gedraaid. Eet een lekkere lunch en daarna heb je nog tijd om de Taourirtkasbah te bezoeken en/of een uitstap naar de fint-oase.

  Essaouira
  Essaouira is een mooi vissersdorpje aan de Atlantische oceaan, ongeveer twee uur en half rijden van Marrakech. Dit dorp is erkend door UNESCO-werelderfgoed. De eerste bezetters, de Portugezen, hebben hun sporen nagelaten. In de kleine steegjes met de witte huizen klinkt altijd muziek en de kunstenaars tonen hun werk met trots. Laat je even uitwaaien aan het strand en bezoek de vissershaven waar de mannen hun buit sardienen binnenhalen. en last but not least : Smul van een lekkere vis, recht uit de zee in de vissoek!

  Ourikavallei
  Een mooie dagtrip is een bezoek aan de Ourika-vallei. Een uur en half van Marrakech ligt Setti-Fatma, waar je een wandeling kan maken naar één van de cascades. ‘Marrakchi’ komen hier ook de frisse lucht opzoeken in de zomer. Op de weg van Marrakech naar Setti Fatma zie je mooie panorama’s. Je rijdt door de bergen, naast je stroomt de Ourika-rivier en voor je zie je het Hoge-Atlasgebergte met zijn besneeuwde bergen. Iets eten kan je in de authentieke restaurantjes. Dan wandel je een houten bruggetje over om aan de andere kant van de rivier te geraken.

 • Tarieven
 • * Uitstap Ouarzazate: 170 euro
  * Uitstap Ouzoud: 140 euro
  * Uitstap Essaouira: 140 euro
  * Uitstap Ourika: 140 euro
  * Uitstap Oukaimden: 140 euro

 • Reacties
 • Binnenkort...
 

Email: saharatouring @ hotmail.com
gsm Bobo: 00212 (0) 667 237 860 --- 00212 (0) 656 563 385