Nederlands (NL)   English (EN)   francais (FR)

Aanbieding: 'Verkenning Atlasgebergte'


 • Algemene info
 • Ben je een bergliefhebber? Dan heb je zeker al van de Toubkal gehoord! Verken het Atlasgebergte met een muilezeltje en een professionele gids. Stap langs de Oukaimden en geniet van de ongerepte natuur. Doe de Mgoun-trekking , kom langs afgelegen berberdorpjes en klim de 2de hoogste berg op van de Hoge Atlas. Op deze website hebben we 5 voorbeelden van trekkings in het Atlasgebergte. er zijn nog enkele andere zoals het vulkanische Saghrogebergte en de Anti-Atlas.

 • Trekkings
 • Trekking Toubkal
  De Toubkal is de hoogste berg van Noord-Afrika, wel 4200m hoog. Slechts een uur rijden van Marrakech kom je in het dorp Imlil, de startplaats van je trekking. Deze trekking kan men afleggen in een minimum van 2 dagen. Men kan ook een programma van meerdere dagen opstellen zodat je ook de omgeving verkent. Tot wel 15 dagen! Voor deze beklimming heb je toch enige conditie nodig. Je moet ook weten dat je in berghutten zal overnachten en niet in mooie hotels. Het is dus avontuurlijk. Met een ervaren gids bereik je het hoogtepunt en kan je genieten van een ongelofelijk uitzicht.

  Trekking Oukaimden
  De berg Oukaimden is 3263m hoog. Op deze hoogte hebben ze een ski-resort gebouwd. Het startpunt is het dorp Imlil, een uur rijden van Marrakech. De Oukaimden ligt niet zo ver van de Toubkal en kan dus gemakkelijk gecombineerd worden. Hier dichtbij kan men ook rotstekeningen vinden. Het is een groene omgeving en je kan genieten van prachtige panorama’s. Je reist met gids en muilezeltjes.

  Trekking Mgoun
  De Mgoun trekking start in Ait Bougemez. Niet meer dan 2 uur rijden van Marrakech. Deze trekking raden wij graag aan. Deze is minder toeristisch en je beleeft de echte wereld in het gebergte. Je komt langs typische berberdorpjes en ziet het alledaagse leven van de lokale mensen. Je wandelt 5 a 7 uur per dag en je moet weten dat er veel gedaald en gestegen wordt. Je moet dus zeker een basisconditie hebben. Deze trekking leg je af met muilezeltjes en een ervaren gids. Je overnacht in tenten, bij lokale mensen of berghutten. Voor deze trekking moet je minimum 5 dagen rekenen. Je komt uit in de Dadesvallei en neemt de bus of ander vervoermiddel terug naar Marrakech. Dit neemt een dag in beslag.

  Trekking Anti-Atlas
  De Anti-Atlas is de uitloper van het Hoge Atlasgebergte. Het bestaat vooral uit granieten rotsformaties. Bij zonsondergang is deze trekking gewoonweg sensationeel. De rotsen kleuren oranje tot rood. Bij deze trekking heb je meestal het pad voor jou alleen aangezien weinig toeristen naar dit deel van Marokko komen. Kijk vlug eens naar de film Babel met Brad Pitt (natuurlijk!) en je ziet in welk leven je terecht komt! Deze trekking neemt meestal 5 tot 8 dagen in beslag.

  Trekking Jbel Saghro
  Jbel Saghro is een vulkanisch gebied, gelegen tussen het Atlasgebergte en de poort van de Sahara. Deze trekking is ideaal om in winters af te leggen. Toch moet je weten dat het in de nacht koud kan zijn. Je trekt langs plateaus, ziet verschillende rotsformaties, afgelegen oases en de rode, lemen Kasbahs. Er is een mogelijkheid om het hoogste punt te beklimmen (2712m). Dit is een trekking van 5 tot 10 dagen.

  Rondreis met 4x4 door het Hoge Atlasgebergte
  Vertrekkende van Marrakech rijd je naar het Hoge Atlasgebergte. Je start in de Bougemezvallei, slaapt in authentieke gîtes en je zit in het midden van het Berberse leven. Je rijdt alleen langs piste in afgelegen streken. Er is ook een mogelijkheid om te kajakken op een meer en mooie wandelingen te maken.

 • Tarieven
 • inclusief: gidsen, kok, dromedarissen, kampeermateriaal, maaltijden
  exclusief: drank (1,5L water= 10 Dh)

  Prijs per dag:
  * Adult: 65€ pp
  * Student (12j-25j): 65€ pp
  * Kind (5j-11j): 55€ pp
  * groep meer dan 5 personen: 60€ pp adult en kind 50€ pp

 • Reacties
 • Binnenkort...
 

Email: saharatouring @ hotmail.com
gsm Bobo: 00212 (0) 667 237 860 --- 00212 (0) 656 563 385